Pomerančové kakao recept
Apetit ReceptyPostup Pomerančové kakao recept
Postup přípravy receptu
-
Pomeranče omyjeme horkou vodou a kůru nastrouháme na jemném struhadle, poté vymačkáme šťávu.
Mléko dáme do hrnce a přivedeme k varu. Kakao rozmícháme se smetanou a přilijeme k mléku, společně necháme pár minut přejít varem.
Oddělíme žloutek od bílku (bílek nebudeme potřebovat). Žloutek rozkvedláme se třemi lžícemi cukru a pomerančovou šťávou. Poté postupně přiléváme horké kakao a hrnec odstavíme z plotny.
Šálky ozdobíme nastrouhanou pomerančovou kůrou s jednou lžící cukru - okraje šálků navlhčíme a protočíme ve směsi, vytvoří se nám ozdobný okraj. Poté do šálků nalijeme pomerančové kakao a podáváme.