Pórkové hovězí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 dl bílé víno 0.5 lžíce hladká mouka 5 dkg anglická slanina 0.5 kg hovězí zadní 1 šálek vývar z kostky 4 lžíce pikantní kečup 2 ks menší pórek podle chuti sůl mletý pepř čerstvá bazalka
Postup Pórkové hovězí recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Osmahneme nudličky anglické slaniny a na ní hovězí maso. Podlijeme šálkem vývaru a dusíme doměkka.
Očistíme a opereme pórek, nakrájíme na kolečka a spolu s kečupem přidáme k masu. Přilijeme víno a maso s pórkem dodusíme. Podle chuti dosolíme a na talíři posypeme posekanou bazalkou.
Pórkové hovězí podáváme s rýží a s broskvovým kompotem.