Pórkové hovězí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl bílé víno
0.5 lžíce hladká mouka
5 dkg anglická slanina
0.5 kg hovězí zadní
1 šálek vývar z kostky
4 lžíce pikantní kečup
2 ks menší pórek
podle chuti
sůl
mletý pepř
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Osmahneme nudličky anglické slaniny a na ní hovězí maso. Podlijeme šálkem vývaru a dusíme doměkka.

  2. Očistíme a opereme pórek, nakrájíme na kolečka a spolu s kečupem přidáme k masu. Přilijeme víno a maso s pórkem dodusíme. Podle chuti dosolíme a na talíři posypeme posekanou bazalkou.

  3. Pórkové hovězí podáváme s rýží a s broskvovým kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!