Pravý hospodský hovězí guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
3 lžíce majoránka
300 g cibule
2 lžíce hladká mouka
750 g hovězí maso přední
2 lžíce mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
chilli paprička
mletý pepř
podle potřeby
brambory
sádlo
rajský protlak

Postup přípravy receptu

  1. Na pravý hospodský guláš použijeme hovězí maso přední nebo kližku. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.

  2. Cibuli osmahneme na sádle nebo oleji, smažíme tak dlouho, dokud není opečená téměř dohněda. Posypeme 2 lžícemi papriky, přidáme rajský protlak nebo rajče bez slupky a semen, přisypeme 2 lžíce hladké mouky. Chvilku ještě necháme osmahnout a trochu podlijeme vodou.

  3. Maso nakrájené na větší kousky (cca 3 x 3 x 3 cm) vložíme do základu, aby se v něm obalilo. Osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci majoránky a zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené. Dusíme doměkka. Průběžně do guláše přiléváme podle potřeby horkou vodu. Ochucujeme majoránkou. Pokud guláš ještě potřebuje zahustit, najemno nastrouháme do guláše bramboru a vaříme ještě půl hodiny. Lze zahustit i nadrobno pokrájenou chlebovou střídou, pak zahušťujeme až 10 minut před koncem varu. Nakonec dochutíme pravý hospodský hovězí guláš podle chuti česnekem, solí, pepřem a majoránkou.

  4. Pravý hospodský hovězí guláš podáváme s chlebem nebo knedlíkem a na talíři sypeme cibulí pokrájenou na kolečka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!