Pravý hospodský hovězí guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek 3 lžíce majoránka 300 g cibule 2 lžíce hladká mouka 750 g hovězí maso přední 2 lžíce mletá sladká paprika podle chuti sůl chilli paprička mletý pepř podle potřeby brambory sádlo rajský protlak
Postup Pravý hospodský hovězí guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Na pravý hospodský guláš použijeme hovězí maso přední nebo kližku. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.
Cibuli osmahneme na sádle nebo oleji, smažíme tak dlouho, dokud není opečená téměř dohněda. Posypeme 2 lžícemi papriky, přidáme rajský protlak nebo rajče bez slupky a semen, přisypeme 2 lžíce hladké mouky. Chvilku ještě necháme osmahnout a trochu podlijeme vodou.
Maso nakrájené na větší kousky (cca 3 x 3 x 3 cm) vložíme do základu, aby se v něm obalilo. Osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci majoránky a zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené. Dusíme doměkka. Průběžně do guláše přiléváme podle potřeby horkou vodu. Ochucujeme majoránkou. Pokud guláš ještě potřebuje zahustit, najemno nastrouháme do guláše bramboru a vaříme ještě půl hodiny. Lze zahustit i nadrobno pokrájenou chlebovou střídou, pak zahušťujeme až 10 minut před koncem varu. Nakonec dochutíme pravý hospodský hovězí guláš podle chuti česnekem, solí, pepřem a majoránkou.
Pravý hospodský hovězí guláš podáváme s chlebem nebo knedlíkem a na talíři sypeme cibulí pokrájenou na kolečka.