Pstruh na bílém víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 stroužků česnek 50 g máslo 1 ks citron 4 ks pstruh 250 g parmazán 200 ml bílé víno 1 lžička mletý bílý pepř 1 svazek kadeřavá petrželka na potření olej podle chuti sůl na ozdobu 4 listy hlávkový salát
Postup Pstruh na bílém víně recept
Postup přípravy receptu
-
Pstruhy vykucháme, prosolíme, opepříme a zakapeme šťávou z poloviny citronu. Zapékací mísu vytřeme olejem a pstruhy rozložíme na dno.
Sýr nastrouháme na jemno, oloupaný česnek utřeme se špetkou soli nebo nakrájíme na plátky a petrželku nasekáme. Všechno promícháme.
Pstruhy zasypeme směsí, poklademe plátky másla a zalijeme bílým vínem.
V předehřáté troubě pečeme dozlatova asi 15 minut.
Podáváme na hlávkovém salátu (na talíři) s vařenými brambory, osminkou citronu a čerstvou zeleninou.