Pstruh na bílém víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 stroužků česnek
50 g máslo
1 ks citron
4 ks pstruh
250 g parmazán
200 ml bílé víno
1 lžička mletý bílý pepř
1 svazek kadeřavá petrželka
na potření
olej
podle chuti
sůl
na ozdobu
4 listy hlávkový salát

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy vykucháme, prosolíme, opepříme a zakapeme šťávou z poloviny citronu. Zapékací mísu vytřeme olejem a pstruhy rozložíme na dno.

  2. Sýr nastrouháme na jemno, oloupaný česnek utřeme se špetkou soli nebo nakrájíme na plátky a petrželku nasekáme. Všechno promícháme.

  3. Pstruhy zasypeme směsí, poklademe plátky másla a zalijeme bílým vínem.

  4. V předehřáté troubě pečeme dozlatova asi 15 minut.

  5. Podáváme na hlávkovém salátu (na talíři) s vařenými brambory, osminkou citronu a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!