Pstruh po savojsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
300 g máslo
50 g cibule
4 ks pstruh
500 g čerstvé houby
1 lžíce čerstvá petrželka
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
strouhanka
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchané a omyté pstruhy pečlivě osolíme a opepříme, poprášíme moukou a opečeme z obou stran na velmi mírném ohni.

  2. Na másle a oleji podusíme na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku.

  3. Podušené houby poklademe na dno máslem vymazané ohnivzdorné misky a na ně položíme upečené pstruhy. Lehce posypeme strouhankou, pokapeme máslem, ve kterém se opékali pstruhy, a zapečeme.

  4. Mezitím si připravíme omáčku. Oloupanou cibuli nakrájenou na tenká kolečka necháme na másle zezlátnout a prolisujeme do omáčníku.

  5. Pstruhy po savojsku rozdělíme na nahřáté talíře. Každou porci pstruha po savojsku omáčkou přelijeme a podáváme s libovolnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!