Pstruh po savojsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 300 g máslo 50 g cibule 4 ks pstruh 500 g čerstvé houby 1 lžíce čerstvá petrželka podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby strouhanka hladká mouka
Postup Pstruh po savojsku recept
Postup přípravy receptu
-
Vykuchané a omyté pstruhy pečlivě osolíme a opepříme, poprášíme moukou a opečeme z obou stran na velmi mírném ohni.
Na másle a oleji podusíme na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku.
Podušené houby poklademe na dno máslem vymazané ohnivzdorné misky a na ně položíme upečené pstruhy. Lehce posypeme strouhankou, pokapeme máslem, ve kterém se opékali pstruhy, a zapečeme.
Mezitím si připravíme omáčku. Oloupanou cibuli nakrájenou na tenká kolečka necháme na másle zezlátnout a prolisujeme do omáčníku.
Pstruhy po savojsku rozdělíme na nahřáté talíře. Každou porci pstruha po savojsku omáčkou přelijeme a podáváme s libovolnou přílohou.