Pstruh po švýcarsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
0.5 svazečku petrželka
4 ks rajče
4 ks pstruh
100 g sýr
250 g sterilované žampiony
500 ml smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchané pstruhy omyjeme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a osolíme.. Petrželku nasekáme. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme, nařízneme, zchladíme a oloupeme. Pak je nakrájíme na plátky.

  2. Pekáček vymažeme máslem a vložíme do něj pstruhy. Rozložíme na ně petrželku, lehce osolíme, posypeme plátky žampionů a pak vše poklademe plátky rajčat.

  3. Sýr nastrouháme a smícháme se smetanou. Směsí přelijeme obsah pekáčku

  4. Připravené pstruhy pečeme v předehřáté troubě 20 minut a ihned servírujeme s restovaným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!