Pstruh podle Petra Voka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 150 g máslo 1 ks pstruh 3 dl bílé víno 250 g anglická slanina podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Pstruh podle Petra Voka recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve opečeme anglickou slaninu na másle. Do vykuchaného pstruha vložíme polovinu opečené slaniny a několik oloupaných stroužků česneku, lehce osolíme a opepříme. Pstruha pak mírně osmažíme na másle z obou stran dozlatova.
Pekáček vymažeme máslem, přendáme do něho pstruha z pánve, obložíme ho druhou polovinou slaniny, podlijeme bílým vínem a pečeme asi 15 minut v troubě. Podle potřeby přidáváme víno a kousky másla, případně dochutíme pepřem a solí.
Pstruha podle Petra Voka podáváme s vařenými brambory.