Pstruh s bylinkami z alobalu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce petrželka
1 ks cibule
0.5 lžíce tymián
1 lžíce kopr
1 ks mrkev
0.5 lžíce šalvěj
4 ks menší pstruh
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si čtyři stejné obdelníky alobalu a troubu si předehřejeme na 200 °C. Alobal potřeme máslem.

  2. Bylinky opláchneme, okapeme a nasekáme nadrobno. Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme, stejně jako očištěnou a omytou mrkev. Česnek oloupeme a utřeme se solí.

  3. Vykuchané, očištěné ryby opláchneme, osušíme, nasolíme a napepříme. Vnitřky ryb potřeme utřeným česnekem. Do každé ryby vložíme kus cibule a mrkve, poté pstruha položíme na připravený alobal.

  4. Každou porci posypeme směsí bylinek, přidáme plátek másla a důkladně vše zabalíme.

  5. Pstruha s bylinkami pečeme v předehřáté troubě 15 - 20 minut a servírujeme i se vzniklou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!