Pstruh s bylinkami z alobalu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžíce petrželka 1 ks cibule 0.5 lžíce tymián 1 lžíce kopr 1 ks mrkev 0.5 lžíce šalvěj 4 ks menší pstruh podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby máslo
Postup Pstruh s bylinkami z alobalu recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si čtyři stejné obdelníky alobalu a troubu si předehřejeme na 200 °C. Alobal potřeme máslem.
Bylinky opláchneme, okapeme a nasekáme nadrobno. Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme, stejně jako očištěnou a omytou mrkev. Česnek oloupeme a utřeme se solí.
Vykuchané, očištěné ryby opláchneme, osušíme, nasolíme a napepříme. Vnitřky ryb potřeme utřeným česnekem. Do každé ryby vložíme kus cibule a mrkve, poté pstruha položíme na připravený alobal.
Každou porci posypeme směsí bylinek, přidáme plátek másla a důkladně vše zabalíme.
Pstruha s bylinkami pečeme v předehřáté troubě 15 - 20 minut a servírujeme i se vzniklou šťávou.