Pudinková buchta s broskvemi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 100 ml olej 4 ks vejce 200 g cukr moučka 200 g hladká mouka 1 ks kypřící prášek do pečiva na ozdobu kakao krém 1 l mléko 3 balíčky vanilkový pudink na potření 2 kelímky smetana ke šlehání 1 balíček smetafix náplň 1 konzerva kompotované broskve
Postup Pudinková buchta s broskvemi recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu rozpálíme na 250 °C. Vyšší plech vymažeme a vysypeme polohrubou moukou.
Vejce, cukr a olej utřeme. Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme do těsta. Důkladně promícháme. Těsto nalijeme na připravený plech. Stáhneme teplotu trouby na 200 °C a pečeme 15 - 20 minut.
Nakrájíme broskve na plátky a necháme okapat. Z mléka a pudinkových prášků uvaříme hustší pudink. Kdo má rád méně sladké, dá 4 lžíce cukru. Smetanu ke šlehání smícháme se smetafixem a ušleháme do tuha. Pokud je někdo hodně na sladké, nezapomene si přidat cukr.
Na upečený a vychladlý korpus mažeme šlehačku, na ní pokládáme broskve. Na závěr přelijeme pudinkem a pudinkovou buchtu posypeme kakaem. Pudinkovou buchtu s broskvemi dáme na hodinu do ledničky vychladit a ztuhnout.
Pudinkovou buchtu s broskvemi nakrájíme a můžeme podávat.