Ragú ze dvou druhů masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks brambory
2 ks cibule
0.5 ks celer
1 ks pórek
4 ks mrkev
0.5 l hovězí vývar
300 g libové vepřové maso
300 g libové hovězí maso
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
petrželka na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové i hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na nudličky. Pórek očistíme, podélně rozkrojíme a omyjeme, poté ho nakrájíme na nudličky. Celer a mrkev očistíme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Ve větším hrnci zahřejeme olej, přidáme nakrájené maso a cibuli a pár minut opékáme ze všech stran. Poté polovinu směsi z hrnce odebereme.

  3. Do hrnce, ve kterém zůstala polovina masové směsi, postupně vrstvíme všechnu nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, horní vrstvu tvoří zbytek masové směsi. Opět osolíme a opepříme. Nakonec do takto připraveného hrnce opatrně nalijeme vývar nebo vodu.

  4. Pokrm dusíme pod pokličkou, až maso změkne. Hotové ragú posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!