Ragú ze dvou druhů masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 ks brambory 2 ks cibule 0.5 ks celer 1 ks pórek 4 ks mrkev 0.5 l hovězí vývar 300 g libové vepřové maso 300 g libové hovězí maso podle potřeby olej podle chuti sůl mletý černý pepř petrželka na posypání
Postup Ragú ze dvou druhů masa recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové i hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na nudličky. Pórek očistíme, podélně rozkrojíme a omyjeme, poté ho nakrájíme na nudličky. Celer a mrkev očistíme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
Ve větším hrnci zahřejeme olej, přidáme nakrájené maso a cibuli a pár minut opékáme ze všech stran. Poté polovinu směsi z hrnce odebereme.
Do hrnce, ve kterém zůstala polovina masové směsi, postupně vrstvíme všechnu nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, horní vrstvu tvoří zbytek masové směsi. Opět osolíme a opepříme. Nakonec do takto připraveného hrnce opatrně nalijeme vývar nebo vodu.
Pokrm dusíme pod pokličkou, až maso změkne. Hotové ragú posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme.