Ragú ze srnčího a zeleniny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle potřeby 1 lžička cukr 1 špetka sůl 5 dkg máslo 1 ks cibule 1 lístky koriandr 1 lístky bobkový list 1 lžíce polohrubá mouka 1 dl suché červené víno 5 lžic kořenová zelenina 500 dkg srnčí maso podle chuti 1 špetka tymián 2 kuličky jalovec 2 kuličky nové koření 3 kuličky celý černý pepř
Postup Ragú ze srnčího a zeleniny recept
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Srnčí maso odblaníme a nakrájíme na kostky.
Na másle nebo tuku osmahneme kořenovou zeleninu, pak přidáme cibuli, maso a osolíme. Srnčí dusíme bez jakéhokoliv podlití, než se zelenina trochu osmaží. Pak přilijeme vývar, přidáme koření a dusíme doměkka.
Měkké srnčí vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk a zaprášíme moukou. Mouku upražíme a podlijeme. Provařené ragú procedíme, přidáme zpět maso a dodáme chutí citronové šťávy, přisladíme a přidáme víno, nakrájený koriandr.
Ragú ze srnčího a zeleniny podáváme horké. Vhodnou přílohou jsou těstoviny, knedlíky nebo noky.