Rajčatová omáčka na těstoviny se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
4 stroužky česnek
300 ml vývar
2 lžíce mouka
200 g anglická slanina
mletý černý pepř
2 lžíce balsamikový ocet
200 g rajčatové pyré
podle chuti
sůl
bazalka
oregano
podle potřeby
máslo
příloha
1 balíček těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu a scedíme.

  2. 2 stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky. Slaninu také nakrájíme na tenké plátky a společně s česnekem pořádně vysmažíme. Nakonec na pár sekund přidáme najemno nasekané bylinky, aby se z nich uvolnila chuť a vůně.

  3. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku a zalijeme vývarem. Přidáme rajčatové pyré a krátce povaříme. Přidáme balsamikový ocet, sůl, pepř a lžičku cukru.

  4. Slaninu s česnekem a bylinkami vmícháme k omáčce, přidáme zbytek česneku, který jsme prolisovali, vše krátce povaříme. Za stálého míchání k rajčatové omáčce přidáme předem uvařené těstoviny.

  5. Když se vynechá slanina, může se rajčatová omáčka použít i ke grilovanému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!