Rajčatová omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 ks cibule
2 snítky tymián
1 kg rajče
pepř
2 lžíce olivový olej
100 ml zeleninový vývar
sušené droždí

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme, vykrojíme okolí stopky a nakrájíme je na větší kostky. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nakrájíme. Tymián omyjeme a lístky otrháme od stonků.

  2. V hrnci rozehřejeme olej a podusíme v něm cibuli a česnek, až zesklovatí. Přidáme rajčata, podle chuti je osolíme a opepříme. Přilijeme zeleninový vývar a přidáme tymián.

  3. Omáčku vaříme na středním plameni v otevřeném hrnci tak dlouho, až zůstane poloviční množství. Omáčku rozmixujeme a podle chuti přidáme sušené droždí.

  4. Rajčatová omáčka je výborná k těstovinám, rýži, různým plackám, zeleninovým pudingům a paštikám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!