Rajčatová omáčka s čerstvou bazalkou recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 15 lístků bazalka chilli paprička 2 lžíce olivový olej mletý černý pepř 8 ks šťavnaté rajče
Postup Rajčatová omáčka s čerstvou bazalkou
Postup přípravy receptu
-
Větší rajčata opláchneme a překrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Bazalku opláchneme a natrháme na kousky
Do hrnce vložíme všechny suroviny - nakrájená rajčata, česnek, olej, podle chuti pálivou papričku, sůl, pepř a natrhanou bazalku
Hrnec se všemi surovinami vaříme asi 20 - 30 minut do rozvaření rajčat. Vše procedíme přes sítko, abychom omáčku zbavili slupek a semínek z rajčat
Rajčatovou omáčkou s čerstvou bazalkou přeléváme druhy těstovin, které nám chutnají.