Rajčatová pizza se smetanovou náplní recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 150 ml voda 0.5 kostky droždí 1 lžička cukr krupice 100 ml olivový olej 400 g hladká mouka na ozdobu 3-4 stroužky česnek 10 snítek tymián drcený barevný pepř náplň 1 2 lžíce olej 2 ks cibule 50 g černé olivy 10 ks cherry rajčátka náplň 2 lžíce bylinky 0.5 kelímku zakysaná smetana 100 g riccotta nebo tvaroh
Postup Rajčatová pizza se smetanovou náplní recept
Postup přípravy receptu
-
Cukr smícháme s droždím a teplou vodou a v teple necháme asi 5 minut "vyskočit". Do mísy nasypeme mouku, přilijeme olej, osolíme, přidáme kvásek a hněteme, až se těsto spojí a zvláční. Pak těsto vyklopíme na vál a rukama vypracujeme dohladka. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme v teple asi hodinu kynout.
Bylinky (bazalka a oregano) opláchneme, osušíme a nadrobno nasekáme. Smetanu smícháme se sýrem a bylinkami. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky, orestujeme na rozpáleném oleji a necháme vychladnout. Rajčátka překrájíme, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky a olivy vypeckujeme.
Těsto vyválíme na placku asi 30 cm v průměru a přeneseme ji na plech vyložený pečícím papírem. Placku potřeme smetanovou náplní, rozložíme na ni kolečka cibule a poklademe ji rajčátky i olivami. Celou pizzu posypeme plátky česneku, lístky tymiánu a poprášíme pepřem.
Rajčatovou pizzu se smetanovou náplní pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut na 210 °C do zlatohněda.