Rajčatová pizza se smetanovou náplní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
150 ml voda
0.5 kostky droždí
1 lžička cukr krupice
100 ml olivový olej
400 g hladká mouka
na ozdobu
3-4 stroužky česnek
10 snítek tymián
drcený barevný pepř
náplň 1
2 lžíce olej
2 ks cibule
50 g černé olivy
10 ks cherry rajčátka
náplň
2 lžíce bylinky
0.5 kelímku zakysaná smetana
100 g riccotta nebo tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Cukr smícháme s droždím a teplou vodou a v teple necháme asi 5 minut "vyskočit". Do mísy nasypeme mouku, přilijeme olej, osolíme, přidáme kvásek a hněteme, až se těsto spojí a zvláční. Pak těsto vyklopíme na vál a rukama vypracujeme dohladka. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme v teple asi hodinu kynout.

  2. Bylinky (bazalka a oregano) opláchneme, osušíme a nadrobno nasekáme. Smetanu smícháme se sýrem a bylinkami. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky, orestujeme na rozpáleném oleji a necháme vychladnout. Rajčátka překrájíme, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky a olivy vypeckujeme.

  3. Těsto vyválíme na placku asi 30 cm v průměru a přeneseme ji na plech vyložený pečícím papírem. Placku potřeme smetanovou náplní, rozložíme na ni kolečka cibule a poklademe ji rajčátky i olivami. Celou pizzu posypeme plátky česneku, lístky tymiánu a poprášíme pepřem.

  4. Rajčatovou pizzu se smetanovou náplní pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut na 210 °C do zlatohněda.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!