Rajčatová polévka se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
2 ks brambory
2 ks cibule
1 kg rajče
20 g hladká mouka
rostlinný olej
mletý černý pepř
200 g zelenina (fazolky, růžičková kapusta, mrkev, celer, květák, hrášek)

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata spaříme horkou vodou, nařízneme, zchladíme a oloupeme. Rozkrájíme je a na pánvi je podusíme doměkka. Pak je prolisujeme.

  2. Očištěnou, pokrájenou zeleninu a nadrobno nasekanou cibuli podusíme na rostlinném oleji. Přidáme prolisovaná rajčata, osolíme a opepříme. Přidáme rozetřený stroužek česneku.

  3. Z mouky a rostlinného oleje připravíme světlou jíšku, kterou zahustíme polévku. Do zahuštěné polévky přidáme na kostičky pokrájené brambory a společně vše 20 minut vaříme.

  4. Rajčatovou polévku můžeme podávat ihned. Na talíři ji můžeme zjemnit smetanou a ozdobit snítkou čerstvé bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!