Rajská omáčka s masem i bez masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-5 lžic cukr
1 špetka sůl
omáčka
máslo na jíšku
hladká mouka na jíšku
3 konzervy rajský protlak (malá)
1 kostka hovězí vývar nebo kostka masoxu)

Postup přípravy receptu

  1. Pokud chceme rajskou omáčku s masem, tak si nejprve uvaříme hovězí maso v papiňáku, aby bylo rychleji uvařené. Pokud budeme dělat rajskou bez masa, tak si připravíme vývar z kostky bujonu.

  2. Připravíme si jíšku. Děláme ji tak, že dáme rozpustit máslo a vsypeme opatrně podle potřeby hladkou mouku. Stále mícháme a na jíšku vlijeme připravenou směs z vývaru a protlaku. Vývar dáme podle toho, kolik chceme omáčky. Vývar smícháme s protlakem. Za stálého míchání vaříme a postupně podle chuti ochucujeme cukrem a špetkou soli. Asi 3 - 5 lžic cukru podle potřeby, jak to komu chutná a dále vaříme do zhoustnutí ještě pár minut.

  3. K rajské omáčce podáváme houskový knedlík nebo těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!