Rajská polévka s celerem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 1 ks cibule 1 ks celer 1 lžíce hladká mouka 800 ml zeleninový vývar 10 dkg tvrdý sýr 500 ml rajčatové pyré podle chuti sůl čerstvé bylinky
Postup Rajská polévka s celerem recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a menší celer na malé kostky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Čerstvé bylinky nasekáme na jemno.
V kastrolu na másle zpěníme cibuli, přidáme celer a restujeme asi 5 minut. Dále zasypeme moukou, krátce osmažíme, zalijeme zeleninovým vývarem, dobře rozšleháme a osolíme. Vaříme, dokud celer nezměkne, potom ponorným mixerem rozmixujeme. Přidáme rajčatové pyré nebo rajčatovou šťávu a povaříme. Podle potřeby můžeme polévku zředit vývarem nebo vodou.
Rajskou polévku s celerem podáváme posypanou nastrouhaným sýrem a čerstvými bylinkami.