Rajská polévka s kapáním recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 dl mléko
50 g sádlo
70 g hladká mouka
100 g hrubá mouka
1 l hovězí vývar
150 g rajský protlak
podle chuti
cukr
sůl
bobkový list
čerstvá petrželka
polévkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme hovězím vývarem a přivedeme k varu. Přidáme bobkový list a zvolna vaříme 30 minut. Pak přidáme rajský protlak, rozšleháme a zvolna vaříme dalších 30 minut.

  2. Rajskou polévku ochutíme solí, cukrem a polévkovým kořením, zavaříme kapání. Jemně pokrájenou petrželku vkládáme do rajské polévky s kapáním před podáním.

  3. Kapání: Vejce pečlivě rozmícháme s mlékem, mírně osolíme a postupně přimícháváme hrubou mouku, až vznikne přiměřeně husté a hladké těstíčko.

  4. Když použijeme místo sádla olej, místo hovězího vývaru třeba vývar zeleninový, mohou si rajskou polévku dát i vegetariáni.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!