Rajská polévka s vaječnými noky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 špetky tymián
1 l voda
2 dl rajčatový protlak
2 lístky bobkový list
5 kuliček celý černý pepř
4 kuličky celé nové koření
podle chuti
cukr
sůl
těstíčko
1 lžička olej
1 ks vejce
4 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy. Necháme restovat asi 2 minuty a poté přilijeme vodu, přivedeme k varu a vložíme rajský protlak.

  2. Mezitím si v hrnečku rozmícháme vejce, mouku a olej do hladkého těstíčka. Až se polévka bude vařit, začneme přidávat malé kousky těstíčka. Pokud by byl protlak moc kyselý, můžeme přidat cukr. Nakonec přidáme tymián a můžeme podávat.

  3. Rajskou polévku s vaječnými noky rozléváme do talířů a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!