Rajská polévka z konzervovaných rajčat recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 75 g máslo 3 kelímky voda 1 konzerva rajčatový protlak 5 ks pepř celý 4 ks bobkový list 10 ks nové koření 100 g hladká mouka 2 konzervy konzervovaná rajčata 1 ks středně velká a nakrájená cibule podle potřeby olej podle chuti sušené oregano
Postup Rajská polévka z konzervovaných rajčat recept
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce nalijeme olej. Na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, do ní vhodíme máslo.
Jakmile se máslo rozpustí, zasypeme moukou a po 10 vteřinách vhodíme koření a zalijeme vodou. (Dávejte si pozor ať se vám neudělají žmolky, aby se vám to nestalo míchejte pomalu ale intenzivně)!
Po 10 minutách vmícháme rajčata a protlak. Necháme 15 minut vařit.
Před podáváním můžeme rajskou polévku z konzervovaných rajčat lehce posypat oreganem.