Rajská polévka z konzervovaných rajčat recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

75 g máslo
3 kelímky voda
1 konzerva rajčatový protlak
5 ks pepř celý
4 ks bobkový list
10 ks nové koření
100 g hladká mouka
2 konzervy konzervovaná rajčata
1 ks středně velká a nakrájená cibule
podle potřeby
olej
podle chuti
sušené oregano

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme olej. Na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, do ní vhodíme máslo.

  2. Jakmile se máslo rozpustí, zasypeme moukou a po 10 vteřinách vhodíme koření a zalijeme vodou. (Dávejte si pozor ať se vám neudělají žmolky, aby se vám to nestalo míchejte pomalu ale intenzivně)!

  3. Po 10 minutách vmícháme rajčata a protlak. Necháme 15 minut vařit.

  4. Před podáváním můžeme rajskou polévku z konzervovaných rajčat lehce posypat oreganem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!