Rajská polévka z rajčat recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
0.5 ks cibule
2 hrnky voda
3 ks rajče
1 plechovka rajčatový protlak
2 lžíce hladká mouka
podle potřeby
sůl
bobkový list
celý černý pepř
celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Půlku větší cibule na jemno nakrájíme a necháme ji na oleji zesklovatět. Přidáme rajčata nakrájená na menší kousky (asi tak dvou až tří centimetrové). Chvilku osmahneme a potom zahustíme dvěma lžícemi hladké mouky.

  2. Poté podlijeme dvěma hrnky vody, zamícháme a můžeme přidat i ten rajčatový protlak. V poslední době nejsou rajčata nic extra a protlak polévce trošičku pomůže. Ale dělám ji většinou zdravěji bez něj. S protlakem nám na polévku stačí i jedno větší rajče.

  3. Zamícháme a přihodíme podle chuti a potřeby pár kuliček pepře, nového koření a dva tři lístky bobkového listu. Polévku ještě osolíme a necháme přibližně 20 minut provařit.

  4. Rajskou polévku z rajčat pasírujeme přes sítko a podáváme s nudlemi, výborná bude určitě i s rýží. Vždy se povede a všem chutná hlavně proto, že je z pravých rajčat!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!