Vepřová omáčka s houbami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl tymián 0,5 l voda 300 g žampiony 0,5 sklenek červené víno 3 lžíce hladká mouka 1 lžíce sojová omáčka mletý kmín 4 ks vepřová kotleta 1 lžíce čerstvá petrželka mletý černý pepř
Postup Vepřová omáčka s houbami
Postup přípravy receptu
-
Čisté a osušené vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme
Čisté žampiony nakrájíme na slabé plátky. Česnekové stroužky osmažíme na oleji a přidáme nasekanou petrželku s houbami. Podlijeme trochou vody a prosmažíme do změknutí. Česnek odebereme
V jiné pánvi zprudka osmažíme kotlety z obou stran a podlijeme vínem
Po odpaření vína zalijeme moukou promíchanou s vodou a sojovou omáčkou. Promícháme, ať nemáme hrudky. Vepřovou omáčku provaříme na dalších asi 15 -20 minut. Ke konci přidáme houby, čerstvý tymián a promícháme
Vepřovou omáčku s houbami podáváme s knedlíkem nebo rýží jako hlavní chod.