Ražniči po domácku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 ks cibule
20 dkg eidam
2 lžíce plnotučná hořčice
20 dkg anglická slanina
1 ks smetana ke šlehání
4 ks vepřová kotleta
mletý černý pepř
1 lžička sójova omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a mírně naklepeme. Pak maso nakrájíme na kostičky a dáme do pekáče vymazaného tukem. Maso osolíme a opepříme.

  2. Do misky nalijeme smetanu. Vmícháme sójovou omáčku, prolisovaný česnek a hořčici. Vše důkladně promícháme. Směsí potřeme maso. Slaninu nakrájíme na plátky. Jarní nebo červenou cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Slaninu s cibulí dáme na maso a přelijeme zbylou smetanou. Ražniči po domácku vložíme do předehřáté trouby.

  3. Aby se maso během pečení nepřipálilo, podlijeme podle potřeby trochou vody. Ražniči po domácku pečeme asi 40 minut, aby maso změklo. Ke konci posypeme strouhaným sýrem.

  4. Ražniči po domácku podáváme s hranolky a zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!