Ražniči z trouby recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 ks paprika 1 ks cibule 2 ks klobása 5 ks žampiony 100 g anglická slanina 400 g vepřová plec podle chuti sůl 1 šálek vývar koření gyros mletý černý pepř podle potřeby olej na vymazání
Postup Ražniči z trouby recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Papriku nakrájíme na kostky, cibuli na osminky, žampiony na větší kousky, klobásky na kolečka a vepřovou plec na menší kousky.
Vše dáme do mísy a promícháme. Směs okořeníme solí, pepřem, kořením na gyros nebo grilovacím kořením. Záleží na chuti.
Směs rovnoměrně rozložíme na vymazaném plechu, podlijeme vývarem a vložíme do předehřáté trouby. Ražniči v troubě pečeme dorůžova. Pokud použijeme drůbeží maso, nesmíme zapomenout, že se zkrátí doba pečení.
Ražniči z trouby ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory či rýže.