Ražniči z trouby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks paprika
1 ks cibule
2 ks klobása
5 ks žampiony
100 g anglická slanina
400 g vepřová plec
podle chuti
sůl
1 šálek vývar
koření gyros
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Papriku nakrájíme na kostky, cibuli na osminky, žampiony na větší kousky, klobásky na kolečka a vepřovou plec na menší kousky.

  2. Vše dáme do mísy a promícháme. Směs okořeníme solí, pepřem, kořením na gyros nebo grilovacím kořením. Záleží na chuti.

  3. Směs rovnoměrně rozložíme na vymazaném plechu, podlijeme vývarem a vložíme do předehřáté trouby. Ražniči v troubě pečeme dorůžova. Pokud použijeme drůbeží maso, nesmíme zapomenout, že se zkrátí doba pečení.

  4. Ražniči z trouby ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory či rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!