Rebarborový koláč se skořicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na vymazání
drobenka
0.5 hrnku cukr
0.5 hrnku máslo
5 řapíků rebarbora
1 hrnek polohrubá mouka
1 balíček skořicový cukr
těsto
2 ks vejce
0.5 hrnku máslo
0.8 hrnku mléko
0.5 hrnku krupice
1 hrnek hladká mouka
1 balíček kypřící prášek

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto umixujeme v tekutější těsto. V pánvi pomalu rozehřejeme máslo, přidáme mouku a cukr a umícháme drobenku.

  2. Těsto vlijeme do vymazaného pekáčku, poklademe rebarborou nakrájenou na kostky a posypeme drobenkou. Nakonec ho posypeme skořicovým cukrem. Rebarborový koláč se skořicí pečeme při 180 °C asi 40 minut.

  3. Upečený rebarborový koláč se skořicí necháme vychladnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!