Rebarborový koláč se skořicí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- tuk na vymazání drobenka 0.5 hrnku cukr 0.5 hrnku máslo 5 řapíků rebarbora 1 hrnek polohrubá mouka 1 balíček skořicový cukr těsto 2 ks vejce 0.5 hrnku máslo 0.8 hrnku mléko 0.5 hrnku krupice 1 hrnek hladká mouka 1 balíček kypřící prášek
Postup Rebarborový koláč se skořicí recept
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto umixujeme v tekutější těsto. V pánvi pomalu rozehřejeme máslo, přidáme mouku a cukr a umícháme drobenku.
Těsto vlijeme do vymazaného pekáčku, poklademe rebarborou nakrájenou na kostky a posypeme drobenkou. Nakonec ho posypeme skořicovým cukrem. Rebarborový koláč se skořicí pečeme při 180 °C asi 40 minut.
Upečený rebarborový koláč se skořicí necháme vychladnout a můžeme podávat.