Řízek naruby se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
600 g vepřová kýta
1 sklenice sterilovaná zelenina
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
na obalení
2 ks vejce
100 g strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a potřeme česnekem. Necháme 5 minut uležet a potom obalíme ve strouhance, kterou přitlačíme, aby neopadala, a v rozšlehaných vejcích.

  2. Ihned smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.

  3. Řízky naskládáme do pekáčku i s výpekem oleje a přelijeme zeleninovou směsí (na saláty, čalamáda - větší sklenice) i s nálevem. Pečeme přikryté v předehřáté troubě 30 minut na 170 °C.

  4. Jednotlivé porce masa na talíři obložíme zapečenou zeleninou. Jako přílohu volíme bramborové krokety.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!