Řízky z Ivančic recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.2 kg máslo
20 dkg žampiony
2 ks menší cibule
10 dkg strouhaný parmazán
1 lžíce hladká mouka
1 konzerva sterilovaný chřest
0.5 kg telecí kýta
podle potřeby
olej
tuk na vymazání
podle chuti
sůl
vegeta
kari koření
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a posypeme kari kořením. Plátky poprášíme moukou a na rozpáleném tuku osmahneme po obou stranách nejdřív zprudka a pak zvolna asi 10 minut.

  2. Zatím na másle zpěníme kroužky cibule, přidáme na plátky nakrájené žampiony, osolíme a chvíli dusíme.

  3. Plátky masa vyskládáme do vymazaného pekáčku, na každý dáme část podušených žampionů, posypeme pokrájenou petrželkou a na každý dáme dva chřesty z konzervy a kousek másla. V troubě asi 10 minut zapékáme. Potom posypeme strouhaným parmazánem s vegetou a ještě chvíli dopečeme.

  4. Řízky z Ivančic podáváme s bramborem a salátem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!