Řízky z kachních jater na rumu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce ocet 1 dl rum 750 g houby 2 lžíce olivový olej - sůl a pepř 600 g kachní játra
Postup Řízky z kachních jater na rumu recept
Postup přípravy receptu
-
Kachní játra nejprve zbavíme blan, omyjeme a rozdělíme na malé řizečky o síle asi 1,5 cm. Dobře opepříme. Dále nakrájíme na plátky houby a za stálého míchání je 10 minut pečeme na oleji.
Houby rozložíme na teplé talíře. Z pánve slijeme tuk a na pánvi bez tuku pak smažíme kachní játra po obou stranách a velmi krátce. Hotové je urovnáme na talíře k houbám.
Pánev opět slijeme a ohřejeme v ní rum, přilijeme ocet a necháme projít opatrně varem. Vznikne nám voňavá omáčka, kterou přelijeme řízky a ihned a bez přílohy podáváme.