Řízky z kachních jater na rumu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce ocet
1 dl rum
750 g houby
2 lžíce olivový olej
- sůl a pepř
600 g kachní játra

Postup přípravy receptu

  1. Kachní játra nejprve zbavíme blan, omyjeme a rozdělíme na malé řizečky o síle asi 1,5 cm. Dobře opepříme. Dále nakrájíme na plátky houby a za stálého míchání je 10 minut pečeme na oleji.

  2. Houby rozložíme na teplé talíře. Z pánve slijeme tuk a na pánvi bez tuku pak smažíme kachní játra po obou stranách a velmi krátce. Hotové je urovnáme na talíře k houbám.

  3. Pánev opět slijeme a ohřejeme v ní rum, přilijeme ocet a necháme projít opatrně varem. Vznikne nám voňavá omáčka, kterou přelijeme řízky a ihned a bez přílohy podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!