Řízky z Malajsie recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 4 ks telecí řízek 0.3 lžičky mletý zelený pepř marináda 2 lžičky cukr 3 lžíce olej 1 lžíce petrželka 1 lžička solamyl 1 špetka tymián 2 lžíce voda 0.5 lžíce citronová šťáva 0.3 lžičky drcený kmín 2 stroužky česnek prolisovaný 0.5 šálku pomerančová šťáva
Postup Řízky z Malajsie recept
Postup přípravy receptu
-
Telecí nebo kuřecí řízky naklepeme a nejlépe přes noc naložíme do marinády a uložíme v ledničce. Marinádu si připravíme smícháním vody, pomerančové šťávy, rozetřeného česneku, soli, cukru, drceného kmínu, zeleného pepře, citronové šťávy, sekané petrželky, špetky tymiánu a solamylu.
Druhý den řízky vyndáme, osušíme je a v pánvi s rozehřátým olejem je opečeme dozlatova. Opečené maso přendáme na předehřátou mísu. Výpek z pánve zalijeme zbylou marinádou a chvíli povaříme, až šťáva částečně zhoustne.
Řízky z Malajsie rozdělíme na talíře, obložíme na kolečka krájenými rajčaty a zalijeme šťávou. Řízky z Malajsie podáváme s bramborovými hranolky.