Řízky z Malajsie recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks telecí řízek
0.3 lžičky mletý zelený pepř
marináda
2 lžičky cukr
3 lžíce olej
1 lžíce petrželka
1 lžička solamyl
1 špetka tymián
2 lžíce voda
0.5 lžíce citronová šťáva
0.3 lžičky drcený kmín
2 stroužky česnek prolisovaný
0.5 šálku pomerančová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Telecí nebo kuřecí řízky naklepeme a nejlépe přes noc naložíme do marinády a uložíme v ledničce. Marinádu si připravíme smícháním vody, pomerančové šťávy, rozetřeného česneku, soli, cukru, drceného kmínu, zeleného pepře, citronové šťávy, sekané petrželky, špetky tymiánu a solamylu.

  2. Druhý den řízky vyndáme, osušíme je a v pánvi s rozehřátým olejem je opečeme dozlatova. Opečené maso přendáme na předehřátou mísu. Výpek z pánve zalijeme zbylou marinádou a chvíli povaříme, až šťáva částečně zhoustne.

  3. Řízky z Malajsie rozdělíme na talíře, obložíme na kolečka krájenými rajčaty a zalijeme šťávou. Řízky z Malajsie podáváme s bramborovými hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!