Řízky z mletého masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 lžíce jogurt
200 ml mléko
1 lžička majoránka
1 ks cibule
300 g mleté hovězí maso
200 g mleté maso (míchané)
1 ks veka (malá)

Postup přípravy receptu

  1. Veku nakrájíme na kostičky, namočíme a vymačkáme v mléce. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. Do větší mísy vložíme maso, vymačkanou veku, vejce, cibuli a zbytek koření. Vše pečlivě zamícháme. Pro zjemnění přidáme lžíci jogurtu, ale není to nutné

  3. Vlhkou rukou tvoříme řízky. Pokud je chceme jako jednohubky na slavnostní stůl, děláme je malé. Pokud je ale chceme podávat třeba s bramborovou kaší nebo jinou přílohou, tvoříme velké řízky.

  4. Hotové řízky upečeme. Jestliže jsme dělali malé řízky na jednohubky, necháme je vychladnout, nastříkáme na ně připravený játrový krém a ozdobíme zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!