Rizoto na bačský způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks paprika
2 ks cibule
2 lžíce sádlo
2 ks rajče
200 g rýže
1 lžíce mletá sladká paprika
500 g vepřové plecko bez kosti
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme, zpěníme na horkém sádle, přidáme mletou papriku, pepř a krátce rozmícháme. Do základu vložíme maso nakrájené na malé kousky, osolíme, podlijeme a zvolna dusíme doměkka. Podléváme vždy, když se tuk odděluje od šťávy.

  2. Papriky a oloupaná rajčata drobně nakrájíme, rýži spaříme vařící vodou, propláchneme a vše přidáme k masu. Zalijeme vodou a dusíme 10 - 12 minut. Je-li třeba, přidáme horkou vodu. Dalších 10 minut necháme pod pokličkou dojít.

  3. Rizoto připravené na bačský způsob podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!