Rizoto na bačský způsob recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks paprika 2 ks cibule 2 lžíce sádlo 2 ks rajče 200 g rýže 1 lžíce mletá sladká paprika 500 g vepřové plecko bez kosti podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Rizoto na bačský způsob recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme, zpěníme na horkém sádle, přidáme mletou papriku, pepř a krátce rozmícháme. Do základu vložíme maso nakrájené na malé kousky, osolíme, podlijeme a zvolna dusíme doměkka. Podléváme vždy, když se tuk odděluje od šťávy.
Papriky a oloupaná rajčata drobně nakrájíme, rýži spaříme vařící vodou, propláchneme a vše přidáme k masu. Zalijeme vodou a dusíme 10 - 12 minut. Je-li třeba, přidáme horkou vodu. Dalších 10 minut necháme pod pokličkou dojít.
Rizoto připravené na bačský způsob podáváme jako hlavní chod.