Rizoto po česku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g hrášek 20 g máslo 1 ks cibule 50 g mrkev 50 g kukuřice 1 šálek masový vývar 100 g strouhaný sýr 300 g mleté maso 4 balíčky rýže parboleid podle chuti sůl pepř koření do mletých mas parmezám příloha sterilované okurky podle potřeby olej na smažení
Postup Rizoto po česku recept
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme rýži ve slané vodě podle návodu na obalu.
Mezitím si očistíme a nakrájíme cibuli. Na másle podusíme očištěnou a pokrájenou mrkev, do které přidáme hrášek a kukuřici. Mírně osolíme a dusíme doměkka.
V hlubší pánvi rozehřejeme velmi malé množství oleje, na kterém osmahneme cibulku. Smažíme tak dlouho, dokud není cibulka lehce nazlátlá.
K osmažené cibuli přidáme mleté maso, které v průběhu dušení masa rozmačkáme vidličkou. Vyhneme se tak spojeného, hrudkovitého masa.
Okořeníme solí, pepřem a kořením do mletých mas. Podlijeme jedním šálkem masového vývaru.
Když je maso podušené asi z poloviny, přidáme směs dušené mrkve s hráškem a kukuřicí.
Do připravené masové směsi vsypeme uvařenou rýži a vmícháme strouhaný parmezám. Vše důkladně promícháme.
Z hotového rizota tvoříme naběračkou kopečky, které klademe na talíř, posypeme strouhaným sýrem.
Jako přílohu volíme sterilované okurky.