Rizoto s lečem a mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
400 g vařená rýže
500 g směs mletého masa
1 sklenice domácí lečo
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
tuk

Postup přípravy receptu

  1. Do vroucí vody dáme uvařit 400 g rýže na cca 15 minut.

  2. Na pánev dáme rozehřát tuk, cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme dozlatova. Přidáme mleté maso, které za občasného míchání uvaříme (změní barvu na šedivou). Přidáme domácí lečo, osolíme, opepříme dle chuti.

  3. Až bude rýže uvařená, procedíme a přesypeme do hrnce na zapékání. Smícháme s připravenou směsí a pořádně promícháme. Případně dosolíme či dopepříme.

  4. Necháme péci tak dlouho, jak uznáme za vhodné (občas promícháme). Je dobré, když na rizotu vznikne křupavá kůrčička.

  5. Rizoto s lečem a mletým masem dozdobíme nastrouhaným sýrem, okurkou a můžeme přidat i kukuřici či červenou řepu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!