Rizoto s lečem a mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 400 g vařená rýže 500 g směs mletého masa 1 sklenice domácí lečo podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby tuk
Postup Rizoto s lečem a mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Do vroucí vody dáme uvařit 400 g rýže na cca 15 minut.
Na pánev dáme rozehřát tuk, cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme dozlatova. Přidáme mleté maso, které za občasného míchání uvaříme (změní barvu na šedivou). Přidáme domácí lečo, osolíme, opepříme dle chuti.
Až bude rýže uvařená, procedíme a přesypeme do hrnce na zapékání. Smícháme s připravenou směsí a pořádně promícháme. Případně dosolíme či dopepříme.
Necháme péci tak dlouho, jak uznáme za vhodné (občas promícháme). Je dobré, když na rizotu vznikne křupavá kůrčička.
Rizoto s lečem a mletým masem dozdobíme nastrouhaným sýrem, okurkou a můžeme přidat i kukuřici či červenou řepu.