Rizoto se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 g olej
1 špetka sůl
100 g pórek
60 g rýže
2 g petrželová nať
200 g sterilované žampiony
1 špetka mletý černý pepř
100 g eidam 30%

Postup přípravy receptu

  1. Rýži namočíme asi na 1/4 hodiny do studené vody. Namočenou rýži propláchneme a dáme do hrnce s dvojnásobným množstvím osolené vody. Přivedeme k varu a sběračkou sbíráme pěnu, která se během vaření tvoří. Rýži vaříme asi 20 minut na mírném ohni pod pokličkou. Pak necháme ještě 20 minut dojít.

  2. Pórek nakrájíme na kolečka, vložíme do pánve na rozpálený olej, osmahneme a přidáme nakrájené žampiony.

  3. Připravenou směs smícháme s rýží, posypeme nastrouhaným sýrem, sekanou petrželovou natí a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!