Rizoto se žampiony recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 g olej 1 špetka sůl 100 g pórek 60 g rýže 2 g petrželová nať 200 g sterilované žampiony 1 špetka mletý černý pepř 100 g eidam 30%
Postup Rizoto se žampiony recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži namočíme asi na 1/4 hodiny do studené vody. Namočenou rýži propláchneme a dáme do hrnce s dvojnásobným množstvím osolené vody. Přivedeme k varu a sběračkou sbíráme pěnu, která se během vaření tvoří. Rýži vaříme asi 20 minut na mírném ohni pod pokličkou. Pak necháme ještě 20 minut dojít.
Pórek nakrájíme na kolečka, vložíme do pánve na rozpálený olej, osmahneme a přidáme nakrájené žampiony.
Připravenou směs smícháme s rýží, posypeme nastrouhaným sýrem, sekanou petrželovou natí a podáváme.