Rizoto z ryb v tomatě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks cibule
200 g rýže
100 g tvrdý sýr
80 g sterilovaný hrášek
0.4 lžičky mletý černý pepř
1 dl stolní olej
185 g rybičky v tomatě

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě.

  2. Během vaření rýže si očistíme cibuli, nasekáme ji a na oleji ji osmahneme dorůžova. Přidáme rybičky v tomatě, sterilovaný hrášek a podle chuti sůl a čerstvě umletý pepř. Směs necháme asi 3 minuty prohřát.

  3. Uvařenou rýži vsypeme do mísy, přidáme směs rybiček a nakonec podle chuti osolíme. Rizoto z ryb v tomatě necháme asi 5 minut odpočinout.

  4. Rizoto z ryb v tomatě ozdobně rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme čerstvými bylinkami. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!