Rizoto z ryb v tomatě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 ks cibule 200 g rýže 100 g tvrdý sýr 80 g sterilovaný hrášek 0.4 lžičky mletý černý pepř 1 dl stolní olej 185 g rybičky v tomatě
Postup Rizoto z ryb v tomatě recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě.
Během vaření rýže si očistíme cibuli, nasekáme ji a na oleji ji osmahneme dorůžova. Přidáme rybičky v tomatě, sterilovaný hrášek a podle chuti sůl a čerstvě umletý pepř. Směs necháme asi 3 minuty prohřát.
Uvařenou rýži vsypeme do mísy, přidáme směs rybiček a nakonec podle chuti osolíme. Rizoto z ryb v tomatě necháme asi 5 minut odpočinout.
Rizoto z ryb v tomatě ozdobně rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme čerstvými bylinkami. Ihned podáváme.