Rizoto ze sójového masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
300 g dlouhozrnná rýže
1 balíček mražená zelenina
1 balíček sójové kostky
podle chuti
koření
dresink
na ozdobu
200 g strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Sójové maso si uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme a ještě teplé pokrájíme na menší kousky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Rýži propláchneme.

  2. Na nerezový plát si dáme titanový hrnec a rozehřejeme si v něm trochu oleje. Necháme zesklovatět cibuli a přidáme propláchnutou rýži. Tu také necháme zesklovatět. Dodáme maso a zeleninu, ochutíme a podlijeme asi 1cm nad rýži.

  3. Rizoto ze sójového masa přikryjeme skleněnou poklicí a necháme 4 minuty vařit. Vypneme a necháme na plátu asi 15 - 20 minut dojít.

  4. Rizoto ze sójového masa podáváme sypané strouhaným sýrem a například s francouzským dresinkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!