Rostbíf s cibulovou zálivkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 ks vejce 1 ks cibule 12 plátků rostbíf zálivka 4 lžíce olej sůl 2 svazečky petrželka 3 ks cibule bílý pepř 125 ml zeleninový vývar 4 lžíce vinný ocet 1 lžička dijonská hořčice na ozdobu 4 snítky kadeřavá petrželka
Postup Rostbíf s cibulovou zálivkou recept
Postup přípravy receptu
-
Vajíčko uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Cibule oloupeme, najemno nasekáme a podusíme ve vývaru. Přilijeme ocet a na mírném plameni 5 minut povaříme. Petrželku opláchneme, osušíme, otrháme lístky a nasekáme je najemno. Petrželku přidáme do zálivky spolu s hořčicí i olejem. Zálivku rozšleháme na pyré a dochutíme solí i pepřem.
Plátky rostbífu naaranžujeme na trochu rozetřené husté zálivky, lehce přelijeme zálivkou a posypeme kostičkami vejce i kolečky cibule. Rostbíf s cibulovou zálivkou ozdobíme petrželkou a podáváme s čerstvým pečivem. Zbytek zálivky podáváme zvlášť.