Rostbíf s cibulovou zálivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks vejce
1 ks cibule
12 plátků rostbíf
zálivka
4 lžíce olej
sůl
2 svazečky petrželka
3 ks cibule
bílý pepř
125 ml zeleninový vývar
4 lžíce vinný ocet
1 lžička dijonská hořčice
na ozdobu
4 snítky kadeřavá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčko uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Cibule oloupeme, najemno nasekáme a podusíme ve vývaru. Přilijeme ocet a na mírném plameni 5 minut povaříme. Petrželku opláchneme, osušíme, otrháme lístky a nasekáme je najemno. Petrželku přidáme do zálivky spolu s hořčicí i olejem. Zálivku rozšleháme na pyré a dochutíme solí i pepřem.

  3. Plátky rostbífu naaranžujeme na trochu rozetřené husté zálivky, lehce přelijeme zálivkou a posypeme kostičkami vejce i kolečky cibule. Rostbíf s cibulovou zálivkou ozdobíme petrželkou a podáváme s čerstvým pečivem. Zbytek zálivky podáváme zvlášť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!