Roštěná na bylinkách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 svazek tymián 1 svazek rozmarýn 100 ml olivový olej 100 g anglická slanina mletý černý pepř 300 g malé brambory 500 g roštěná (vysoká)
Postup Roštěná na bylinkách recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory pořádně opláchneme a uvaříme je ve slupce. Česnek oloupeme a prolisujeme. Bylinky opereme a osušíme. Z několika větviček tymiánu a rozmarýnu stáhneme jehličky a umixujeme je spolu s česnekem a lžící oleje, aby vznikla voňavá pasta. Zbylé bylinky nasekáme, ale pár jich necháme celých na ozdobu.
Maso omyjeme, nakrájíme na vysoké steaky, potřeme je pastou, zasypeme je sekanými bylinkami a necháme je 2 - 4 hodiny marinovat.
Mezitím uvařené brambory zchladíme, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Slaninu nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme olej a slaninu restujeme dozlatova. Přidáme plátky brambor a opečeme je.
Rozpálíme grilovací pánev a troubu předehřejeme na 180 °C. Na pánvi steaky grilujeme 4 minuty z každé strany. Pak je teprve osolíme a opepříme a vložíme je do trouby na 6 - 10 minut. Před podáváním je necháme 2 minuty odležet.
Brambory servírujeme ke steaku a zdobíme čerstvými větvičkami bylinek.