Roštěná na bylinkách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 svazek tymián
1 svazek rozmarýn
100 ml olivový olej
100 g anglická slanina
mletý černý pepř
300 g malé brambory
500 g roštěná (vysoká)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory pořádně opláchneme a uvaříme je ve slupce. Česnek oloupeme a prolisujeme. Bylinky opereme a osušíme. Z několika větviček tymiánu a rozmarýnu stáhneme jehličky a umixujeme je spolu s česnekem a lžící oleje, aby vznikla voňavá pasta. Zbylé bylinky nasekáme, ale pár jich necháme celých na ozdobu.

  2. Maso omyjeme, nakrájíme na vysoké steaky, potřeme je pastou, zasypeme je sekanými bylinkami a necháme je 2 - 4 hodiny marinovat.

  3. Mezitím uvařené brambory zchladíme, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Slaninu nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme olej a slaninu restujeme dozlatova. Přidáme plátky brambor a opečeme je.

  4. Rozpálíme grilovací pánev a troubu předehřejeme na 180 °C. Na pánvi steaky grilujeme 4 minuty z každé strany. Pak je teprve osolíme a opepříme a vložíme je do trouby na 6 - 10 minut. Před podáváním je necháme 2 minuty odležet.

  5. Brambory servírujeme ke steaku a zdobíme čerstvými větvičkami bylinek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!