Roštěná v jemné omáčce s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 lžíce olej
1 lžíce máslo
1 lžíce chilli paprička
1 kelímek bílý jogurt
1 lžička mletá sladká paprika
800 g hovězí roštěná
150-200 g čerstvé hřiby
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí roštěnou očistíme a nakrájíme na 4 stejně hrubé plátky. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme maso a opékáme z každé strany 4 - 5 minut. Poté roštěnou vyjmeme a necháme v teple odpočinout.

  2. Do výpeku přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, nasekanou chilli papričku a vše orestujeme. Směs zasypeme mletou sladkou paprikou, krátce ji osmahneme, podlijeme trochou vody (podle potřeby) a houby doměkka podusíme. Když jsou houby měkké, přidáme bílý jogurt a prohřejeme. Nakonec omáčku zjemníme lžící másla, dochutíme ji solí a pepřem. Omáčku metličkou prošleháme a zvolna povaříme při mírné teplotě, dokud nezhoustne.

  3. Plátky hovězí roštěné dáme na nahřáté talíře, přelijeme jemnou jogurtovou omáčkou s houbami a jako přílohu zvolíme knedlík nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!