Roštěná v jemné omáčce s houbami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 lžíce olej 1 lžíce máslo 1 lžíce chilli paprička 1 kelímek bílý jogurt 1 lžička mletá sladká paprika 800 g hovězí roštěná 150-200 g čerstvé hřiby podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Roštěná v jemné omáčce s houbami recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí roštěnou očistíme a nakrájíme na 4 stejně hrubé plátky. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme maso a opékáme z každé strany 4 - 5 minut. Poté roštěnou vyjmeme a necháme v teple odpočinout.
Do výpeku přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, nasekanou chilli papričku a vše orestujeme. Směs zasypeme mletou sladkou paprikou, krátce ji osmahneme, podlijeme trochou vody (podle potřeby) a houby doměkka podusíme. Když jsou houby měkké, přidáme bílý jogurt a prohřejeme. Nakonec omáčku zjemníme lžící másla, dochutíme ji solí a pepřem. Omáčku metličkou prošleháme a zvolna povaříme při mírné teplotě, dokud nezhoustne.
Plátky hovězí roštěné dáme na nahřáté talíře, přelijeme jemnou jogurtovou omáčkou s houbami a jako přílohu zvolíme knedlík nebo brambory.