Roštěnky s olivovobylinkovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olivový olej
2 ks hovězí roštěná
omáčka
1 stroužek česnek
1 lžička olej
sůl
0.5 svazku petrželka
0.5 svazku pažitka
1 lžička kapary
2 ks feferonka
mletý bílý pepř
1 lžíce citronová šťáva
1 lžíce piniové oříšky
4 ks černé olivy

Postup přípravy receptu

  1. Bylinky omyjeme a osušíme, z petrželky otrháme lístky. Feferonky zbavíme semen, česnek oloupeme. Vše rozmixujeme s olivami, kapary, piniovými oříšky, olivovým olejem a citronovou šťávou. Osolíme a opepříme.

  2. Opláchnuté a osušené roštěnky z každé strany minutu prudce opečeme na oleji. Potom je na střední teplotě dopečeme.

  3. Upečené roštěnky osolíme, opepříme a podáváme s připravenou olivovobylinkovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!