Roštěnky s olivovobylinkovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olivový olej 2 ks hovězí roštěná omáčka 1 stroužek česnek 1 lžička olej sůl 0.5 svazku petrželka 0.5 svazku pažitka 1 lžička kapary 2 ks feferonka mletý bílý pepř 1 lžíce citronová šťáva 1 lžíce piniové oříšky 4 ks černé olivy
Postup Roštěnky s olivovobylinkovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Bylinky omyjeme a osušíme, z petrželky otrháme lístky. Feferonky zbavíme semen, česnek oloupeme. Vše rozmixujeme s olivami, kapary, piniovými oříšky, olivovým olejem a citronovou šťávou. Osolíme a opepříme.
Opláchnuté a osušené roštěnky z každé strany minutu prudce opečeme na oleji. Potom je na střední teplotě dopečeme.
Upečené roštěnky osolíme, opepříme a podáváme s připravenou olivovobylinkovou omáčkou.