Roštěnky se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
máslo
cibule
petržel
0.5 ks sladká paprika
3 lžíce hladká mouka
1 hrnek kyselá smetana
cibulová nať
malá mrkev
3 ks roštěnka
celer (kousek)

Postup přípravy receptu

  1. Omyté, osušené a naklepané roštěnky na okraji nařízneme, posolíme, poprášíme moukou, na rozpáleném tuku prudce opečeme a vyjmeme. Do stejné pánve vloříme nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme roštěnky, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  2. Zatím nakrájíme zeleninu na nudličky a na másle podusíme. Hotové roštěnky vyjmeme, do šťávy přidáme smetanu zahustěnou lžící mouky a mírně povaříme. Roštěnky vložíme zpět do omáčky. Podáváme obložené zeleninou a ozdobené cibulkou. Můžeme použít brambory jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!