Roštěnky se zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl máslo cibule petržel 0.5 ks sladká paprika 3 lžíce hladká mouka 1 hrnek kyselá smetana cibulová nať malá mrkev 3 ks roštěnka celer (kousek)
Postup Roštěnky se zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Omyté, osušené a naklepané roštěnky na okraji nařízneme, posolíme, poprášíme moukou, na rozpáleném tuku prudce opečeme a vyjmeme. Do stejné pánve vloříme nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme roštěnky, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Zatím nakrájíme zeleninu na nudličky a na másle podusíme. Hotové roštěnky vyjmeme, do šťávy přidáme smetanu zahustěnou lžící mouky a mírně povaříme. Roštěnky vložíme zpět do omáčky. Podáváme obložené zeleninou a ozdobené cibulkou. Můžeme použít brambory jako přílohu.