Ruský chlebíček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání
těsto
6 ks vejce
150 g máslo
70 g rozinky
250 g cukr moučka
citronová kůra
400 g hrubá mouka
1 hrst kandované ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Máslo s cukrem šleháme asi 20 minut do pěny. Za stálého míchání na třikrát přidáme žloutky a mícháme ještě 10 minut. Přimícháme strouhanou citronovou kůru, rozinky, drobně pokrájené kandované ovoce a mouku.

  2. Všechno dobře promícháme a nakonec lehounce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  3. Formu na biskupský chlebíček vymastíme rozpuštěným máslem, vysypeme moukou, nalijeme do ní těsto a upečeme v mírně vyhřáté troubě dozlatova.

  4. Upečený ruský chlebíček pocukrujeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!