Ruský matjesový salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 dkg brambory 1 ks cibule 10 dkg majonéza 5 dkg kapary 10 dkg sterilovaná červená řepa 10 dkg sterilovaná okurka 25 dkg matjesy podle chuti sůl ocet mletý černý pepř
Postup Ruský matjesový salát recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme najemno, matjesy na nudličky a okurky na nudličky. Nakládanou červenou řepu necháme okapat a případně překrájíme na menší kousky. Kapary nasekáme nadrobno.
Matjesy a nakrájenou zeleninu dáme do mísy, přidáme nasekané kapary, sůl, pepř, ocet a majonézu. Zlehka promícháme a necháme vychladit v ledničce.
Ruský matjesový salát podáváme s chlebem nebo pečivem.