Ruský matjesový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg brambory
1 ks cibule
10 dkg majonéza
5 dkg kapary
10 dkg sterilovaná červená řepa
10 dkg sterilovaná okurka
25 dkg matjesy
podle chuti
sůl
ocet
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme najemno, matjesy na nudličky a okurky na nudličky. Nakládanou červenou řepu necháme okapat a případně překrájíme na menší kousky. Kapary nasekáme nadrobno.

  2. Matjesy a nakrájenou zeleninu dáme do mísy, přidáme nasekané kapary, sůl, pepř, ocet a majonézu. Zlehka promícháme a necháme vychladit v ledničce.

  3. Ruský matjesový salát podáváme s chlebem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!