Růžičková kapusta zapečená se sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
5 dl vývar
1 ks cibule
150 g tvrdý sýr
1 kg růžičková kapusta
tuk na vymazání mísy

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme růžičkovou kapustu a vložíme ji do slaného vývaru spolu s cibulkami a povaříme. Jakmile jsou růžičky měkké, vyjmeme je a necháme okapat. Misku na zapékání vymažeme tukem, vložíme do ní okapané kapustičky a na vrch vytvoříme mřížku z prožků sýra.

  2. Takto připravenou mísu vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme až se sýr roztaví. Podáváme s dušenou šunkou nebopečeným masem a vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!