Rybí guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2-4 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
0.3 kostky masox
2 ks středně velká cibule
1 lžíce hladká mouka
1 kg filé z mořské štiky nebo treska či jiná vykoštěná ryba
sladká nebo pálivá paprika
Postup Rybí guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Nejlepší a nejrychlejší je, když použijemé rybí filé. Maso nakrájíme na větší kostky a osolíme. Vložíme na pánev s rozehřátým olejem a opečeme. Opatrně obracíme, aby se maso nerozpadlo. Dobře opečené kostky ryby vyjmeme a do tuku po rybě vložíme nadrobno krájenou cibuli, kterou lehce zpěníme a hned přimícháme asi lžičku pálivé papriky.
Cibulku můžeme ještě zasypat moukou (můžeme použít instantní jíšku a vše bude rychlejší), s cibulí ji krátce osmažíme, podlijeme vodou a dobře povaříme. Nakonec přidáme masox a česnek utřený se solí. Do hotové omáčky vložíme prohřát opečené kousky ryby.
Hotové maso můžeme podávat s toasty, rýží nebo pečeným bramborem.