Rybí kari s banánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 lžic olej
sůl
2 ks cibule
2 ks jablko
1 ks banán
125 ml kuřecí vývar
1 kelímek kysaná smetana
1 lžíce kari koření
0.5 ks červená paprika
500 g rybí filé (treska)
1 lžíce hladká mouka (škrob, solamyl)

Postup přípravy receptu

  1. Filé omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme plátěným ubrouskem, osolíme a rozkrájíme na kousky o velikosti cca 5 x 5 cm.

  2. Cibuli a jablka si oloupeme a rozkrájíme nadrobno. Papriku zbavíme jadřince, omyjeme a rozkrájíme na kostky.

  3. V hluboké pánvi rozehřejme 4 lžíce oleje a připravené jablka, cibuli a papriku v ní 5 minut podusíme. Směs zaprášíme moukou nebo škrobem a kari kořením. Ještě chvíli dusíme. Pak přidáme vývar a smetanu a dobře promícháme, případně rozšleháme.

  4. Přidáme plátky ryby a dusíme dalších 10 minut.

  5. Oloupeme si banán a rozkrájíme jej na plátky. Plátky osmahneme dohněda na zbylém oleji.

  6. Podáváme s rýží.

  7. Hotový pokrm rozdělíme na nahřáté talíře, ozdobíme banánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!