Rybí pomazánka na topinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks pórek
1 sklenka rajčatový protlak
1 konzerva tuňák v oleji
mletý barevný pepř
2 konzervy makrela v oleji
podle potřeby
chléb

Postup přípravy receptu

  1. Makrely i tuňáka slijeme z oleje, trochu oleje odlijeme na pánev. Můžeme použít i jiné rybí konzervy. Větší pórek očistíme, odkrájíme nepěkné části a nakrájíme nadrobno.

  2. Olej rozpálíme a pórek osmahneme. Když nám pěkně povolí, přidáme ryby, rajský protlak a okořeníme čerstvě mletým pepřem. Kdyby bylo potřeba, dosolíme. Odstavíme a dochutíme prolisovaným česnekem.

  3. Mezitím si připravíme klasické topinky.

  4. Rybí pomazánku dáváme ještě horkou na topinky a ihned podáváme. Ideální recept na večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!