Rybízový moučník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 20 dkg cukr 25 dkg máslo 5 ks žloutek 10-12 lžic mléko 1 balíček vanilkový cukr 30 dkg hladká mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva na potření 5 ks bílek 20 dkg cukr moučka 3-4 hrstě červený rybíz podle potřeby máslo na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Rybízový moučník recept
Postup přípravy receptu
-
Povolené máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky a společně utřeme do hladké hmoty. Potom přimícháme hladkou mouku, kypřící prášek do pečiva, mléko a vanilkový cukr.
Připravené těsto vlijeme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Moučník pečeme dorůžova v předehřáté troubě při teplotě 170 °C.
Mezitím ušleháme sníh z bílků a cukru. Po upečení posypeme moučník rybízem a na povrch rybízu rozprostřeme sníh z bílků a cukru. Moučník dáme péct zpět do trouby a vyndáme, až je sníh lehce zlatavý.
Rybízový moučník po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutnou svačinu.