Rybízový moučník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
20 dkg cukr
25 dkg máslo
5 ks žloutek
10-12 lžic mléko
1 balíček vanilkový cukr
30 dkg hladká mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
na potření
5 ks bílek
20 dkg cukr moučka
3-4 hrstě červený rybíz
podle potřeby
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Povolené máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky a společně utřeme do hladké hmoty. Potom přimícháme hladkou mouku, kypřící prášek do pečiva, mléko a vanilkový cukr.

  2. Připravené těsto vlijeme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Moučník pečeme dorůžova v předehřáté troubě při teplotě 170 °C.

  3. Mezitím ušleháme sníh z bílků a cukru. Po upečení posypeme moučník rybízem a na povrch rybízu rozprostřeme sníh z bílků a cukru. Moučník dáme péct zpět do trouby a vyndáme, až je sníh lehce zlatavý.

  4. Rybízový moučník po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutnou svačinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!