Rychlá bílá květáková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 plátek máslo
3 ks brambory
2 lžíce hladká mouka
podle chuti
sůl
petrželka
šunka
mletý kmín
mletý černý pepř
mletý muškátový oříšek
0 kostek kuřecí bujon
podle potřeby
- mléko
květák

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a propláchneme. Zbylý předvařený květák rozebereme na růžičky. Petrželku nakrájíme nadrobno.

  2. Na másle si uvaříme světlou jíšku. Naředíme za stálého míchání trochou teplé vody a důkladně rozšleháme. Přidáme ještě mléko, kuřecí bujon a nakrájené brambory. Necháme vařit, až se jíška provaří a brambory skoro změknou. Přidáme květák, dochutíme solí, pepřem, špetkou muškátového oříšku a mletého kmínu.

  3. Před koncem vaření přidáme do květákové polévky vejce a rozkvedláme. Podle vlastní chuti můžeme přidat i podravku a plátky šunky nakrájené na nudličky. Nakonec dozdobíme krájenou petrželkou. Pokud chceme mít ještě jemnější chuť, přidáme do květákové polévky kousek másla.

  4. Rychlou bílou květákovou polévku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!